Rekrytoi opiskelija

Oulun ammattikorkeakoulu on ottanut käyttöön digitaalisen Oamk Pro –palvelun, joka yhdistää yritykset ja opiskelijat. Oamk Pro:n avulla yritykset ja organisaatiot voivat tarjota opiskelijoille työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäyte- ja projektityöaiheita. Kanavan käyttäminen on yrityksille ja opiskelijoille maksutonta.  Palvelun käyttäminen on helppoa. Rekisteröidy ensin palveluun ja jätä sitten ilmoituksesi. Voit jättää ilmoituksen joko suomeksi tai englanniksi.

 

Oamkissa opiskelee vuosittain noin 9 000 opiskelijaa. Jokaiseen tutkinto-ohjelmaamme kuuluu olennaisena osana työelämässä tehtävä harjoittelu sekä opinnäytetyö. Lisäksi tutkinnoissamme tehdään jatkuvaa työelämässä tapahtuvaa oppimista yritysprojektien muodossa. Yhteistyö Oamkin opiskelijoiden kanssa on yritykselle erinomainen tapa tutustua tulevaisuuden osaajiin ja löytää uutta henkilöstöä. 

Myös Oamkin palvelukoordinaattori on apunasi ja palvelee kaikissa yhteistyöasioissa.  

Työelämäprojektit

Työelämäprojektit ovat yritysten ja yhteisöjen kanssa yhteistyössä toteutettuja opintokokonaisuuksia. Projektissa yritys antaa kurssille toimeksiannon, jota ratkaisemalla opiskelijat oppivat uusia aiheita. Projektiopinnoissa opettaja toimii opiskelijaryhmän ohjaajana. Työelämäprojektit antavat opiskelijalle hyvän kosketuspinnan oman alansa työtehtäviin sekä työnantajiin opintojen alkuvaiheesta aina opintojen päätökseen saakka.

Onko sinulla ongelma ratkaistavaksi?

Anna yrityksestäsi tai organisaatiostasi haaste ratkaistavaksi Oamkin monialaiselle opiskelijatiimille!
Opiskelijamme ratkovat monialaisissa tiimeissä yritysten, organisaatioiden ja yhdistysten toimeksiantoja. Toimeksianto ja kehitetty ratkaisu eivät maksa mitään. Eri alojen opiskelijamme työskentelevät tiimeissä ja tapaavat säännöllisesti toimeksiantajia haastatellen heitä. Opintojakson kesto on 8 viikkoa, jonka aikana opiskelijamme tarvitsevat toimeksiantajan aikaa vain muutaman tunnin verran.

Harjoittelu

Harjoittelussa teoria muuttuu käytännöksi. Paneutuminen keskeisiin työtehtäviin, työyhteisön toimintaan ja sen kehittämiseen hyödyttää niin opiskelijoitamme kuin harjoittelupaikan tarjoavaa yritystäsi. Harjoittelun jälkeen voit jatkaa toiminnan kehittämistä opiskelijan kanssa vaikkapa opinnäytetyön parissa.

Tuumasta toimeen

Laadimme harjoittelusta yrityksesi kanssa suunnitelman ja solmimme kirjallisen sopimuksen. Harjoittelun kesto vaihtelee koulutuksesta riippuen 30 opintopisteestä 120:een. Yksi opintopiste vastaa 27 tunnin työpanosta. Harjoittelun voi tehdä kerralla tai osissa.

Meille on tärkeää, että harjoittelussa on kehittämistyötä. Opiskelijallemme se on mahdollisuus soveltaa oppejaan ja käyttää asiantuntijuuttaan. Yrityksellesi se on tilaisuus saada uusia ideoita ja näkökulmia toiminnan kehittämiseen.

Kansainvälinen harjoittelu

Haetko kasvua liiketoimintaasi kansainvälisiltä markkinoilta tai toimiiko yrityksesi ulkomailla? Tehosta kansainvälistymistäsi ja ota harjoitteluun englanninkielisten koulutustemme tai ulkomaisten partnerikorkeakoulujemme opiskelijoita.

Meillä opiskelee vuosittain useampi sata kansainvälistä vaihto-opiskelijaa. Jos olet mukana kansainvälisissä projekteissa tai aikeissa laajentaa liiketoimintaasi tiettyyn maahan, on kyseisen kulttuurin hyvin tuntevasta harjoittelijasta suuri hyöty yrityksellesi. Voit tarjota opiskelijoillemme harjoittelupaikkaa myös yrityksesi toiminnassa ulkomailla.

Suurin osa kansainvälisistä opiskelijoistamme opiskelee seuraavissa englanninkielisissä koulutuksissa:

Degree Programme in Information Technology
Degree Programme in International Business

Vakuutukset

Jos maksat opiskelijallemme harjoittelusta palkkaa, hän kuuluu vakuutusturvasi piiriin. Mikäli opiskelijamme on palkattomassa harjoittelussa, hänen vakuutusturvaansa sisältyy

 • lakisääteinen tapaturmavakuutus, joka kattaa tapaturmat opetussuunnitelman mukaisessa käytännön harjoittelussa oppilaitoksessa sekä palkattomassa käytännön harjoittelussa oppilaitoksen ulkopuolella
 • vapaaehtoinen tapaturmavakuutus, joka kattaa tapaturmat muussa kuin edellä mainitussa opetuksessa sekä koulumatkoilla, tuntien välillä ja liikunnassa
 • matkavakuutus, joka kattaa sairaus-, tapaturma- ja matkatavarakulut henkilölle, jolla on Kela-kortti. Ulkomaisen opiskelijan on hankittava itse matkavakuutus
 • harjoitteluajan vastuuvakuutus, joka kattaa harjoittelupaikan tai kolmannen osapuolen omaisuudelle aiheutetut vahingot.

Opinnäytetyö

Opiskelijamme tekemä opinnäytetyö antaa yrityksellesi uusia toimintamalleja, kehittää toimintaasi ja tarjoaa ratkaisuja ongelmiisi. Opiskelijalle se on näytön paikka ja tilaisuus soveltaa opittua tietoa käytännössä. Voit tilata opinnäytetyön myös kansainvälisiltä opiskelijoiltamme. Opiskelijamme tekevät vuosittain yli tuhat opinnäytetyötä.

Opinnäytetyön aihe voi olla on esimerkiksi

 • kehittyneempi ja kannattavampi liiketoiminta
 • kehittyneempi tuotanto- tai palveluprosessi
 • opas, kehittämis- tai muu suunnitelma
 • uusi liiketoiminta-alue tai kehittyneempi toimintatapa
 • alaa edistävä selvitys kehittämisehdotuksineen
 • tapahtuman järjestäminen
 • muu taiteellinen työ.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyössä opiskelija kehittää oman organisaationsa toimintaa.

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut Theseus.fi-palvelussa.

Näin tilaat opinnäytetyön

Kun haluat hyödyntää opiskelijoidemme osaamista, ota yhteyttä palvelukoordinaattoriimme.

Tarjoa työpaikkaa ilman Oamk Prota

Voit tarjota työpaikkaa opiskelijoillemme myös ilman rekisteröitymistä Oamk Prohon. Kerro meille avoimesta työpaikasta ja me välitämme tiedon opiskelijoillemme.
Ota yhteyttä palvelukoordinaattoriimme.