Koulutamme kestävän kehityksen osaajia

Kestävä kehitys on osa jokaisen opiskelijamme opintopolkua: koulutamme asiantuntijoita, jotka osaavat toimia vastuullisesti ja kestävästi. Kestävä kehitys on ollut yksi yhteiseksi sovittu osaamisalue opetussuunnitelmissamme jo yli kymmenen vuoden ajan. 

Tuemme kestävän kehityksen opetusta ja oppimista, jotta jokainen ammattikorkeakoulusta valmistunut opiskelija tuntee kestävän kehityksen perusasiat ja osaa huomioida kestävää kehitystä työssään ja yhteiskunnassa. Lue yhteiskuntavastuuraportistamme, miten vastuullisuus näkyy koulutuksissamme.


Olemme mukana Climate University -verkostossa

Oamk on liittynyt mukaan Climate University -verkostoon keväällä 2022. Opiskelijoillamme on mahdollisuus nostaa omaa osaamistaan ilmastonmuutoksesta ja kestävästä kehityksestä, kun he pääsevät syksystä 2022 alkaen tekemään opintojaan Ilmastoyliopistossa. Kurssit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja ne toteutetaan verkko-opetuksena. Tällä hetkellä Climate Universityn tarjonnassa on yhteensä yhdeksän avointa kurssia, joiden pohjalta verkoston korkeakoulut toteutettavat omia kurssejaan. 

Lue lisää Climate University -yhteistyöstä

Lue Climate University -blogia


Digipedagogiikalla osaamista ajasta ja paikasta riippumatta

Olemme digipedagogiikan ja jatkuvan oppimisen asiantuntija vahvalla ja pitkällä kokemuksella. Digipedagogiikka on yksi painoaloistamme. Hyvän toimivan pedagogiikan avulla opiskelu ja osaamisen kehittäminen onnistuu mistä vain. Meidän kanssamme voi viedä digitaalisen koulutuksen ja oppimisen uudelle tasolle. 

Lue lisää digipedagogiikasta


SIMHE – supporting immigrants in higher education in Finland

Olemme maahanmuuttajien vastuukorkeakoulu Pohjois-Suomen alueella, joten tuotamme ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja maahanmuuttajille. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen. Teemme tätä työtä valmentavien koulutusten ja erilaisten kehittämishankkeiden avulla. Toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden Pohjois-Suomen alueen maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistävien toimijoiden verkostossa sekä alueen muiden korkeakoulujen kanssa. 

Lue lisää maahanmuuttajien koulutus- ja ohjauspalveluista


Sosiaali- ja terveysalan yamk-tutkinnoilla luodaan hyvinvointia

Sosiaali- ja terveysalan ylempien ammattikorkeakoulututkinto-ohjelmien monipuolinen tarjonta Oamkissa, kehittämisnäkökulmat ja valmistuvien osaaminen ovat keskeisiä ja tärkeitä teemoja hyvinvoinnin näkökulmasta. Sisällöt ovat ajankohtaisia uuden Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen näkökulmasta vuonna 2022, jolloin ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot täyttävät 20 vuotta.

Lue tarkemmin Oamk Journalista


YK:n kestävän kehityksen tavoitteet koulutuksessa

Käytössämme on tekoälypohjainen sovellus, jolla voimme verrata opetussuunnitelmadataa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, kuten tutkimuksiin, julkaisuihin ja YK:n materiaaleihin. Sovellus tuottaa numeerisen arvon ja visualisoinnin siitä, kuinka hyvin kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan eri koulutuksen tasoilla, esimerkiksi opetussuunnitelma- tai yksikkötasolla.
Analyysia voidaan käyttää kestävän kehityksen tavoitteiden painopisteiden valinnassa. Tekoälypohjainen sovellus on otettu meillä käyttöön lukuvuonna 2021–2022, ja sitä on tässä vaiheessa testattu.

Lue tarkemmin Tekoäly apuna opintojen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa

 


Katso myös