Oamkilaisille myönnettiin itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä

Julkaistu: 5.12.2023 klo 15:21 Ammattikorkeakoulu tiedottaaYksi Oamkin nykyinen ja kaksi hiljattain eläköitynyttä työntekijää saivat tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit.

Ammatillisen opettajankoulutuksen yliopettaja Iiris Happo sai Suomen Leijonan ritarimerkin (SL R).  Iiris on tehnyt monipuolisen työuran varhaiskasvatuksessa ja korkeakoulusektorilla, josta viimeiset 15 vuotta opettajankouluttajana Oulun ammattikorkeakoulussa. Lisäksi Iiris on saanut peräti kahteen otteeseen arvostetun Fullbright-stipendin.

– Olen todella iloinen tästä arvokkaasta tunnustuksesta. Olen tehnyt koko työurani kasvatus- ja opetustyötä, ja tuntuu hienolta, että tehty työ saa arvostusta, Iiris kommentoi saamaansa tunnustusta.

– Lasten, nuorten ja aikuisten kanssa tehtävästä opetus- ja ohjaustyöstä ei jää näkyvää jälkeä, mutta siitä jää parhaimmillaan onnistumisen tunne sekä opiskelijalle että opettajalle. Se tunne kantaa opiskelijaa elämässä eteenpäin, Iiris jatkaa.

Niin ikään Suomen Leijonan ritarimerkin sai Oamkissa pitkän työuran tehnyt Jouko Tötterström, joka on uransa aikana kouluttanut merkittävän osan pohjoisen Suomen pianisteista ja instrumenttipedagogeista. Hän on ollut rakentamassa Oamkin musiikkipedagogikoulutusta ja on lisäksi muun muassa Leevi Madetoja -pianokilpailun isä.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin (SVR R) sai Allan Perttunen, joka teki pitkän uran Oulun alueen korkeakoulutuksen ja kansainvälistymisen kehittämisessä. Ennen eläköitymistään Allan toimi Oamkissa opinto- ja kansainvälisten asioiden johtajana. 

 Soile Iso­kos­kel­le Suomen Lei­jo­nan ko­men­ta­jamerk­ki


Aiemmin tällä viikolla kerrottiin lisäksi, että Oamkin musiikkipedagogin tutkinto-ohjelman klassisen laulun lehtori Soile Isokoskelle myönnettiin Suomen Leijonan komentajamerkki. 

Kansainvälisestä oopperalaulajan urastaan tunnettu Soile on saanut aiemmin Pro Finlandia -palkinnon. Soilen saamasta tunnustuksesta voi lukea lisää Kalevasta.

Ritarikunnat julkaisivat merkkien saajat joulukuun alussa. Kunniamerkkien myöntämisen kriteerinä pidetään merkittäviä ansioita ammattialalla tai huomattavassa yhteiskunnallisessa tehtävässä. Kunniamerkit luovutetaan juhlassa, joka järjestetään helmikuussa 2024.


Kuvateksti: Yllä olevassa kuvassa vasemmalta oikealle: Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki, Suomen Leijonan ritarimerkki, Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi ja Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein. Kuvan oikeudet: Ritarikunnat.