Oamkin agrologiopiskelijat Kickstart 2023 -liikeideakilpailun voittoon

Julkaistu: 30.11.2023 klo 16:26 Ammattikorkeakoulu tiedottaa

OSAO:n, Oamkin ja Oulun yliopiston opiskelijoille tarkoitetun Kickstart-liikeideakilpailun finaali kisattiin 29.11. Oulussa. Tähän vuosittain järjestettävään kilpailuun osallistui tänä vuonna yhteensä 64 liikeideaa.

Oppilaitosten järjestämien semifinaalien jälkeen finaaliin osallistui kolme liikeideaa kustakin oppilaitoksesta. Finaalin tuomaristossa olivat toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä, Mikko Veijola Taitonetti Oy:stä ja Anneli Rinta-Paavola Oulun seudun uusyrityskeskukselta.

Vuoden 2023 Kickstart-liikeideakilpailun voittajiksi valittiin Oamkin agrologiopiskelijoiden Essi Mikkolan ja Tilta Patosalmen liikeidea Laidunturva. Laidunturvassa laitumen aidan katkeamisesta ja katkeamiskohdasta lähtee tieto viljelijän mobiilisovellukseen. Ideaan liittyvät myös eläinten GPS-pannat, joiden avulla mobiilisovellus näyttää eläinten oleskelupaikan. Voittajan valintaan vaikutti idean kehittäjien omakohtainen kokemus ja käytännössä havaittu tarve. Tuomaristo ymmärsi hyvin idean mahdollisuuden ja potentiaalin. Kehittäjät opiskelevat toista vuottaan Oamkin luonnonvara-alan agrologi-opinnoissa monimuotoryhmässä. 

Toiseksi sijoittui Oulun yliopiston maisterivaiheen opiskelijoiden Aku Forsmanin ja Mikko Hiltusen liikeidea Capsulur. Liikeideassa on kyse on mobiilista, tiiviistä tilapäismajoitteesta, joka taipuu festivaalien majoitteesta katastrofialueiden hädänalaisten majoittamiseen. Tuomaristo arvosti idean innovatiivisuutta ja näki sillä laajat hyödyntämismahdollisuudet.

Kolmanneksi sijoittui Oulun yliopiston opiskelijoiden Vesa Lehtisen ja Maarit Pasasen sekä Oamkin Terwa-akatemian opiskelijan Petra Puolakanahon yhteinen liikeidea Menox. Idea pyrkii ratkaisemaan tapahtumamarkkinoinnin ongelmaa, johon ei lukuisista yrityksistä huolimatta ole löydetty ylivoimaista sovellusta. Uusi sovellus huomioi paremmin koko tapahtumakirjon.

Kilpailun voittaja sai 1500 € palkinnon, toinen sija palkittiin 1 000 eurolla ja kolmoissija 500 € rahapalkinnolla. Kilpailun järjesti tänä vuonna Oamk Yrityshautomo.

Kuvassa: Kickstart-liikeideakilpailun finaalin kärkikolmikko ja tuomaristo. Vasemmalla kunniakirjat kädessä toiseksi tulleen liikeidean, Capsulorin Aku Forsman ja Miko Hiltunen, keskellä voittaneen liikeidean, Laidunturvan Tilta Patosalmi ja Essi Mikkola ja oikealla kolmanneksi tulleen Menoxin Vesa Lehtinen ja Maarit Pasanen. (Kuva: Karoliina Mäki)

Lisätiedot:

Petri Luukkonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 0400-300 552, Oamk Yrityshautomon vetäjä

Kickstart-liikeideakilpailu