Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala tapasi kulttuurialan väkeä Oamkilla

Julkaistu: 30.11.2023 klo 14:58 Ammattikorkeakoulu tiedottaa


Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala vieraili torstaina Oamkin kulttuurialan opiskelijoiden ja opettajien vieraana.

Opiskelijat kertoivat erityisesti tanssinopettaja- ja musiikkipedagogin koulutuksesta, työllistymisestä sekä ammattilaiseksi kasvamisesta opintojen myötä. Opettajat puolestaan kertoivat opiskelijaksi hakeutumisesta, valmistuneiden erinomaisista työllisyysasteista ja kulttuurialan koulutusohjelmien ainutlaatuisuudesta.

Tanssinopettajaopiskelijoilla on opiskelujen alkaessa keskimäärin kymmenen vuoden tausta tanssijana ja musiikkipedagogeilla usein jopa pidempi harrastustausta musiikin parissa. Keskustelussa korostui, että tanssinopettajan tai musiikkipedagogin AMK-tutkinnon suorittaminen on samanaikaisesti profession oppimista ja tietynlaisen identiteetin muodostumista.

Keskustelu kävi myös jo vuodessa 2026, jolloin Oulusta tulee Euroopan kulttuuripääkaupunki. Oamkin arjessa se näkyy jo monella tavalla. Oamkin tanssinopettajaopiskelijat olivat valmistelleet Multalalle lisäksi esityksen.

Multala vieraili Oamkilla yhdessä kansanedustaja Mari-Leena Talvitien kanssa, joka astuu Multalan tiede- ja kulttuuriministerin saappaisiin hallituskauden puolivälissä.Kuvatekstit: 

1. Milja Maunu, Iisa Ojala ja Senia Robbins esiintyivät vierailun aluksi.
2. Anssi Kirkonpelto ja Olli Estolla kertoivat Sari Multalalle ja Mari-Leena Talvitielle kuulumisia kulttuurialan opetuksesta.
3. Oamkin kulttuurialan opettajat ja opiskelijat tapasivat ministeri Sari Multalaa Oamkin Linnanmaan kampuksella.