Tanssia!

Julkaistu: 24.11.2022 klo 19:15 Tulevat tapahtumat

Tiedotteen kuva

Etsitkö kulttuurielämyksiä? Haluaisitko kokea tanssin huumaa?

Tule katsomaan Tanssia! -näytöstä Kulttuuritalo Valveelle 30.11.-1.12.2022. Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijat tulevat jälleen ihastuttamaan esittämillään teoksilla ja luvassa onkin laaja kirjo tanssilajeja. Teokset on tuotettu osana opiskelijoiden opintoja tai itsenäisinä koreografisina projekteina.

Näytöksissä päästään uppoutumaan muun muassa kansantanssin maailmaan ryhmäkoreografioiden myötä. Kolmannen vuoden tanssinopettajaopiskelijat tarkastelevat elämän painavia vastakohtia; iloa ja surua, valoa ja pimeyttä. Viikinkimusiikin rytmissä voimakas maanläheinen tanssi ja vastaavasti seesteiset ja haikeat teokset kertovat jokainen sykähdyttäen oman tarinansa.

Baletin pääaineopiskelijat tuovat lavalle useampia duettoja. Koreografiat on valmistettu klassisen baletin tekniikkaan nojaten, nykytanssielementtejä sekaan ripotellen. Monipuoliset teokset pohtivat elämän virtausta, onnellisuutta, menetystä ja hetkessä olemista.

Katsojat pääsevät myös pudottautumaan kaninkoloon Ihmemaan Liisan ja Hullun Hatuntekijän juonen mukana ja näkemään, miten tanssilajien rajoja rikkoessa syntyykin omaperäisiä kokonaisuuksia.

Tanssia! -näytöksessä näemme Antti Savilammen Vaelluksen kolmannen vuosikurssin kansantanssin pääaineopiskeijoiden tanssimana. 90-luvulla luotu koreografia leikitellee polskan mielenkiintoisella ja rikkaan polveilevalla rytmiikalla. Liikemotiivit tähän teokseen ovat syntyneet Savilammen harjoittaman polskaimprovisaation kautta. Vaelluksessa on jo nähtävissä niin sanotun uuden kansantanssin keskeisiä elementtejä, joita ovat mm. irtaantuminen kansallisromantiikan ajan rooleista, tarinankerronnasta ja musiikin rakenteista. Esitys pyrkii puhuttelemaan katsojaa puhtaan liikkeen ja tanssijantyön kautta.

Opiskelijoilla on myös mahdollisuus tuoda opinnäytetöitään lavalle. Nyt pääsemme näkemään opintojaan viimeistelevän Verna Tainion kädenjälkeä nykytanssin muodossa. Teoksen keskeisessä osassa ovat haikeus, kasvaminen ja ihmisyys.

Teosten koreografeina ovat toimineet: Rene Ounaslehto, Milja Maunu, Iina Juopperi, Outi Räsänen ja toisen vuoden tanssinopettajaopiskelijat, Senia Robbins, Tatu Aspelund, Eeva-Maria Kauniskangas, Inka Hartikainen, Helmi Kantola, Iisa Ojala, Hilja Tapio, Antti Savilampi, Milla Korja, Ensimmäisen vuoden tanssinopettajaopiskelijat ja Verna Tainio. 

Tanssia! -näytökset ovat erinomainen makupala Suomen monipuolisimman tanssin ammattioppilaitoksen tarjonnasta ja vievät katsojan tanssin virrassa mukanaan.

Esitykset:
Ke 30.11. klo 19
To 1.12. klo 14 ja klo 19

Liput: Valveen lippukauppa ja Ticketmaster https://www.ticketmaster.fi/search?keyword=Tanssia!
(Ticketmasterin kautta palvelumaksu lisätään hintaan)

10 €/5 € opiskelijat ja lapset (päivänäytöksessä myös työttömät)
Esityksiin käy kaikukortti. Paikkoja rajoitetusti.

Esityksen kesto 1 h 15 min

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/2k1Sx9N5S

 

 Liitetiedostot
rivityyppi Nimi Koko
kasiohjelma_tanssia_1122.pdf kasiohjelma_tanssia_1122.pdf  (Käsiohjelma sähköisessä muodossa) 1066 KB 
kasiohjelma_tanssia_1122.pdf kasiohjelma_tanssia_1122.pdf  (Käsiohjelma) 1066 KB