Opiskele tutkinto

Luota itseesi ja unelmiisi! Tule opiskelemaan AMK- tai ylempi AMK-tutkinto Suomen yhteisöllisimpään korkeakouluun. Meillä kukaan ei jää yksin, vaan autamme sinua opinnoissasi sekä rakentamaan unelmiesi ura. Jokaisella on mahdollisuus menestyä! #luotaitseesi

Seuraava yhteishaku on 3.−17.1.2024.


AMK-tutkinto

AMK-tutkinto on sinulle sopiva, jos tykkäät opiskella käytännössä etkä vain lukemalla. Pääset jo opintojen aikana käytännön töihin erilaisten projektien ja harjoittelujen myötä. Tutkinnon voi tehdä päivä- tai monimuotototeutuksena. Monimuotototeutus sopii usein työn ohessa opiskeluun, sillä päiväopetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu verkko-, ilta- ja viikonloppuopetusta.

Ammattikorkeakoulututkinnot ovat käytännönläheisiä korkeakoulututkintoja, joiden

  • laajuus on 210–270 opintopistettä
  • kesto 3,5–4,5 vuotta.

Oamkissa voit suorittaa AMK-tutkinnon kuudelta eri koulutusalalta.

Kaikki AMK-tutkinnot


YAMK-tutkinto

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto on sinulle, joka olet jo työelämässä ja haluat kehittää osaamistasi. YAMK-tutkinto on työelämälähtöinen tutkinto, jonka voit suorittaa pääosin verkossa,  töiden ohessa. YAMK-tutkinto antaa sinulle saman kelpoisuuden kuin yliopistossa suoritettu maisteritason koulututkinto.

Voidaksesi suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon sinulla tulee olla

  • korkeakoulututkinto, ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai opistoasteen tutkinto
  • kaksi vuotta työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeen.

YAMK-tutkintojen laajuus on 60–90 opintopistettä ja tutkinnosta riippuen kesto 1–2,5 vuotta. Voit tehdä tutkinnon kuudelta eri koulutusalalta.

Kaikki YAMK-tutkinnot


Tutkinto-opiskelijaksi avoimen kautta

Tähtäätkö tutkintoon, mutta et saanut opiskelupaikkaa? Silloin avoimen ammattikorkeakoulun AMK- tai YAMK-tason polkuopinnot sopivat sinulle. Opinnot sisältävät yleensä ensimmäisen lukuvuoden opinnot, ja opiskelet ne yhdessä tutkinto-opiskelijoidemme kanssa samassa ryhmässä. Polkuopinnot tehtyäsi voit hakea tutkinto-opiskelijaksi väylähaussa.

Avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot


Oamk Highway toisen asteen opiskelijoille

Tiesitkö, että voit varmistaa opiskelupaikan Oulun ammattikorkeakoulusta jo lukiossa tai opiskellessasi ammatillista tutkintoa? Voit valita opiskelupaikan informaatioteknologian, tekniikan tai luonnonvara-alalta, kun suoritat lukio- tai ammattiopistotutkinnon sekä määrittelemämme 15 opintopistettä. Oamk Highway -opinnot ovat maksuttomia. Ilmoittaudu Oamk Highway -opiskelijaksi avoimen ammattikorkeakoulun kautta.

Oamk Highway


Muuntokoulutukset

Voit suorittaa AMK-tutkinnon myös hyödyntämällä nykyistä ammatillista osaamistasi. Muuntokoulutus tarkoittaa kouluttautumisesta uuteen ammattiin tavalla, jossa vanha osaaminen muunnetaan uusiin tutkintovaatimuksiin vastaavaksi. Koulutuksen kesto on 1–3 vuotta.

Muuntokoulutuksia järjestetään eri koulutusaloilta sen mukaan, kuinka työelämässä tarvitaan osaajia. Muuntokoulutusten pohjakoulutusvaatimukset ja valintaperusteet vaihtelevat koulutuksittain ja hakuajat poikkeavat yleensä yhteishausta.

Muuntokoulutukset

Siirto-opiskelijavalinta

Siirto-opiskelija on sellainen henkilö, joka hakee siirtoa korkeakoulusta toiseen korkeakouluun, siirtyy korkeakoulun sisällä alalta toiselle tai anoosiirtoa korkeakoulun sisällä saman alan koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu.

Siirto-opiskelijavalinta toteutetaan kaksi kertaa vuodessa.

Lue lisää siirto-opiskelusta

Aiempien opintojen perusteella myönnettävä opiskeluoikeus

Jäikö ammattikorkeakoulututkinnon tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen kesken? Meillä Oamkissa voit hakea opiskeluoikeutta aiempien opintojen perusteella tutkinnon suorittamiseksi ilman osallistumista normaaliin opiskelijavalintaan.

Lue lisää aiempien opintojen perusteella myönnettävästä opiskeluoikeudesta


Kaipaatko neuvoa?

Autamme mielellämme sopivan koulutuksen löytämisessä ja tuemme oman opintoväyläsi suunnittelussa, ota rohkeasti yhteyttä!

Tavoitat meidät:
sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja
puhelimitse 029 448 9002 (ma–to klo 9–13).

Näin haet Oamkiin

Hakijan opas 2024 (PDF)

Inspiroidu opiskelijatarinoista